Panel-diskusija o intelektualnom vlasništvu u umjetnosti

Panel-diskusija o intelektualnom vlasništvu u umjetnosti

Ovaj nas četvrtak (19.5.) s početkom u 19 sati u prostorima Poduzetničkog inkubatora Hubbazija (Villa Antonio, V. Nazora 2, Opatija) očekuje nova panel-diskusija u sklopu projekta Opatija Coffeehouse Debates. Ova, po redu trideseta panel-diskusija, zahvatit će zanimljivu i relevantnu temu intelektualnog vlasništva i autorskih prava u primjeni na umjetničke prakse

Kako određujemo vlasnička prava u nečem tako slobodnom i neformalnom kao što je umjetnost? Zašto ih uopće trebamo i što želimo postići njihovom zaštitom? Koji su zanimljivi primjeri zaštite intelektualnog vlasništva i autorskih prava u umjetnosti, i do kojih su posljedica doveli?

Na ova i brojna druga pitanja odgovorit će naši panelisti, profesor James O. Young sa Sveučilišta Vikotrija u Kanadi, jedan od vodećih stručnjaka u području filozofije umjetnosti (i osobito filozofije glazbe), te profesorica Ivana Kunda sa Pravnog fakulteta u Rijeci, vrhunska domaća stručnjakinja koja istražuje i predaje kolegije vezane uz ove teme.

Diskusiju će moderirati docentica Iris Vidmar Jovanović sa Filozofskog fakulteta u Rijeci, voditeljica HRZZ projekta “Estetsko obrazovanje putem narativne umjetnosti i njegova važnost za humanistiku” u sklopu kojeg se suorganizira ovo događanje. 

Više informacija može se naći na Facebook eventu:https://www.facebook.com/events/970319977007353

Organizatori iz Udruge “Kulturni front” pozivaju sve zainteresirane da navrate do Poduzetničkog inkubatora Hubbazia, sudjeluju u raspravi, daju svoj doprinos i nauče nešto novo. 

Close Menu