Žmergov tim spreman za razmjenu mladih u Portugalu

Žmergov tim spreman za razmjenu mladih u Portugalu

U Žmergovom prostoru održan je pripremni sastanak s mladima odabranima za sudjelovanje u razmjeni mladih u sklopu projekta Different is good koji se provodi u sklopu programa Erasmus+, a u partnerstvu s orgazacijama Associação Juvenil de Peniche (Portugal), EKO (Grčka), Youth Center Metsäkartano (Finska).

Među prijavljenima, odabrano je 5 mladih koji su prethodno imali prilike već sudjelovati u Žmergovim projektima, aktivnostima za mlade i volontirati u akcijama čišćenja tet jedna (maaaalo starija) voditeljica grupe (isto iskusna u akcijama čišćenja podmorja) koji će predstavljati Žmergo u ovom zanimljivom projektu.

Tema projekta je interkulturalna Europa, a sigurni smo da će kroz niz aktivnosti neformalnog obrazovanja, interkulturalne večeri kao i akcija čišćenja plaža mladi Žmergovci imati što pokazati i podijeliti iz iskustva svojim vršnjacima iz Portugala, Finske i Grčke te se vratiti s novim znanjima, vještinama i iskustvima.

Avionske karte su kupljene, plan napravljen, a sad kreću slatke brige oko osmišljavanja predstavljanja Hrvatske i Žmerga na interkulturalnoj večeri.

Pratite njihove pustolovine i doživljaje na Fermaju i FB grupi ŽLICA.e.

Sretan put!

Close Menu