Započeo online trening za POPovke i POPovce!

Započeo online trening za POPovke i POPovce!

Početkom ovog tjedna, započeo je online trening s čak 5 susreta s preko 20 mladih osoba diljem Hrvatske koji ne žele sjeditit prekriženih ruku i pokrivenih očiju i ušiju, već se žele educirati, osnažiti i povezati sa svojim vršnjacima kako bi pokrenuli lokalne akcije i kampanje na temu klimatskih promjena.

Sve to kako bi potaknuli vršnjake, ali i sve druge građane na pozitivne promjene kojima sprečavaju negativne posljedice klimatskih promjena na našoj planeti, kao našem jedinom domu (za sada).

Prvi online trening realiziran je u ponedjeljak, 12. travnja u popodnevnim satima na kojem su se sudionici bolje upoznali s programom Aktivni građani iza kojeg stoji British Council, ali i međusobno kroz razne interaktivne metode, diljenje iskustva i vlastitih mišljenja.

Prvi dan upotpunio je Vjeran Piršić, koji je na poziv Žmerga, čija je predstavnica članica trenerskog tima, pripremio i iznio vrlo inspirativan i motivirajući govor kojim je prenio svoja vlastitia iskustva aktivnog građanina, ekološkog aktivista te “zapalio vatru” i nadamo se, popalio lampice u glavama mladih sudionika treninga te ih na taj način usmjerio ka osmišljavanju vlastitih ideja za lokalne akcije koje će na kraju obuke imati prilike osmisliti i provesti.

Već sutra, u četvrtak 19. travnja nastavljamo sa zanimljivim radionicama na temu indentiteta, “kulturalne prtljage” te pretpostavkama kao jednog od mogućih ometala u našim odnosima i komunikaciji s drugima, drugačijima.

Pratite nas dalje jer ćemo vas informirati o tijeku treningu, a naročito se veselimo trenutku kada ćemo predstaviti osmišljene ideje i projekte mladih te vas pozvati da se u njih i sami uključite!

Close Menu