Vremenska kapsula EPK – poziv Opatijcima

Vremenska kapsula EPK – poziv Opatijcima

Pozivaju se svi Opatijci da sudjeluju u predlaganju predmeta koji će se u ime “opatijskog susjedstva” uvrstiti u EPK vremensku kapsulu na period od 100 godina. 

Vremenska kapsula sadrži poruku koju svako od susjedstava ostavlja za budućnost, na način da tijekom festivala susjedstava ista putuje, prenosi se, a predstavnici susjedstva polažu u nju svoju poruku, nakon čega će se kapsula pohraniti na 100 godina. Sadržaj vremenske kapsule odnosi se na određene specifičnosti svakog od 27 susjedstava odnosno na budućnost susjedstva i kako ga stanovnici vide za 100 godina.

Svi zainteresirani trebaju poslati svoje fotografije koje simboliziraju Opatiju uz popratnu poruku za budućnost Opatije te na taj način sudjeluju i ovjekovječe prepoznatljivost grada za buduće generacije. 

Za sudjelovanje je potrebno poslati fotografiju i/ili kratku poruku na e-mail kultura@zmergo.hr ili dostaviti osobno u Klub 60+ (Maršala Tita 86) najkasnije do 12.listopada 2020. 

Svečanost ulaganja opatijske poruke u vremensku kapsulu bit će sastavnim dijelom Festivala susjedstava koji će se održati 15. listopada 2020. u Centru Gervais s početkom u 18 sati kada će se održati i festivalski program.

Programski pravac 27 susjedstava dio je programa Europske prijestolnice kulture – Rijeka 2020, okuplja susjedstva diljem Primorsko-goranske županije i svako od njih povezuje sa susjedstvom iz jedne od dvadeset sedam zemalja članica Europske unije, a Opatiju je povezao s gradom Bečom.

Close Menu