Učenice Obrtničke škole izradile autorske okolišne fotografije i sjajne su!

Učenice Obrtničke škole izradile autorske okolišne fotografije i sjajne su!

Tim učenica trećeg razreda opatijske Obrtničke škole sudjelovao je u radionici angažirane okolišne fotografije koje provodi Žmergov lokalni info-centar za mlade. Riječ je o trećoj po redu radionici u ovogodišnjoj seriji pripremljenoj i vođenoj od strane voditeljskog dvojca – renomiranog opatijskog fotografa svjetske karijere Petra Kürschnera Jr. i Diane Kovačić, voditeljice ŽLICE.

Nakon uvodnog dijela koji je kod učenica probudio kritičko i problemsko razmišljanje, znatiželju i kreativnost u kontekstu hrane i njezinog utjecaja na okoliš, mlade djevojke su se posvetile izradi autorskih fotografija kroz dva praktična, vođena zadatka.

Nakon terenskog rada uslijedio je odabir 3 najbolje fotografije, njihova projekcija te zajednička analiza nakon koje je uslijedio odabir one kojom će se svaka od autorica predstaviti na zajedničkoj izložbi te osmišljavanje naziva svake od njih.

“Baci oko (objektiva) na okoliš” naziv je izložbe fotografija svih mladih autora, polaznika radionica, koja će se održati idući tjedan, 16. studenog u Centru Gervais s početkom u 18 sati, dok će se u 19 sati proglasiti najbolja izložena fotografija po glasovima publike i nagraditi njezini autori.

Događaj će biti prilika i za uručenje nagrade pobjednici nagradnog natječaja “Zeleni life-hack”.

Svi ste pozvani na druženje!

*Autor naslovne fotografije: Petar Kürschner Jr.

Close Menu