Proglašeni pobjednici kreativnog natječaja za mlade Otpad SOT.iraj i doniraj

Proglašeni pobjednici kreativnog natječaja za mlade Otpad SOT.iraj i doniraj

Odabrano troje mladih kreativaca koji su izradili ukrase od otpada i time se uključili u realizaciju umjetničkog projekta “SOT” mlade Opatijke 

Opatija, 24. siječnja 2022. – Svijećnjaci od starog papira i plastičnih čaša, vaze od staklenki i plutenih čepova, mobili od otkinutih grana, skulpture od starog nakita, samo su neke od reuse rukotvorina mladih kreativaca pristiglih na natječaj za mlade Otpad SOT.iraj i doniraj. Među njima, odabrani su najkreativniji radovi koji su, osim izvrsnih nagrada, osvojili i priliku da se uključe u realizaciju umjetničkog projekta mlade Opatijke pod nazivom “SOT – Sound of trash”. 

Podsjetimo, Žmergov lokalni info-centar za mlade potaknuo je mlade u dobi od 15 do 30 godina na ponovnu upotrebu otpadnog materijala te pred njih stavio kreativni izazov. Za sudjelovanje u natječaju bilo je potrebno izraditi ukras od bilo kojeg otpadnog materijala dimenzije 10×10 do najviše 15×15 cm, fotografirati ga i predati kao donaciju za projekt mladog umjetničkog dvojca. Riječ je o instalaciji velikih razmjera koju će mladi pobjednički dvojac natječaja OKiZA – Opatijska kultura i zeleni aktivizam Linda Štimac i Hana Belobrk, izraditi i postaviti u javnom prostoru Opatije do lipnja ove godine. 

I konačno, red je da proglasimo i pobjednike_ce natječaja!

  1. mjesto – Andrea Manzoni Cucchiaro (Čavle)
  2. mjesto – Nika Laginja (Opatija)
  3. mjesto – Franko Mišić (Rijeka).

Bežični zvučnik napravljen od 90% reciklirane plastike, bežične naglavne bluetooth slušalice i nagrađivana društvena igra strpljivo čekaju svoje nove vlasnike u prostoru info-centra za mlade u Udruzi Žmergo na skorašnjoj primopredaji i druženju laureata.

Hvala svima koji su sudjelovali i čestitke pojednicima! 

Close Menu