Otvorene prijave na Mirovne studije 2022.

Otvorene prijave na Mirovne studije 2022.

U svojoj zajednici vidite probleme i nepravdu koji vas smetaju? Brine vas pritisak na društvo i planetu, nejednakost, diskriminacija, nasilje ili bar nešto s popisa? Želite bolje razumjeti uzroke društvenih nejednakosti, potražiti rješenja i povezati se s ljudima koji pokušavaju doprinijeti stvaranju pravednijeg i mirnijeg društva? Prijavite se na Mirovne studije!

Centar za mirovne studije poziva sve građane i građanke željne aktivnog rada na promjeni društva, njihovih zajednica ili susjedstava, da svoje prijave pošalju do 10. prosinca 2021. godine.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavni upitnik i sastaviti tekst prema uputama.

Mirovni studiji koriste interdisciplinarni pristup temama ljudskih prava, globalnog društva i ekonomske pravde, ljudske sigurnosti i migracija, feminizma, spola, roda, seksualnosti te ratnog i antiratnog nasljeđa. Program uključuje rad na vještinama suradnje, analize sukoba i upoznavanje s praktičnim alatima i primjerima rada na društvenoj promjeni.

Za koga su Mirovni studiji?
Za nemirne. Za one koji žele podijeliti svoje znanje, ali i čuti druge. Za ljude svih profesija i razina obrazovanja koji u svojoj okolini žele koristiti znanja koje program nudi: aktivistice, studenti, prodavačice, učitelji, sindikalistkinje, nezaposleni, zaposlene, mladi, stariji – program je za vas ako želite aktivno
sudjelovati u izgradnji društva s manje nasilja i isključenosti, a više jednakosti i pravde.


Koliko traju Mirovni studiji?
Program traje 100 sati, provodi se od siječnja do lipnja 2022. u večernjim satima – utorkom i četvrtkom od 18 do 20 sati online, a potrebno je i 2 sata tjedno individualnog rada.
Program uključuje tri radna vikenda u Zagrebu čije će točno vrijeme održavanja biti usklađeno s epidemiološkim uvjetima. Planirano vrijeme održavanja vikend susreta su siječanj, travanj i lipanj 2022. godine.

Koliko to košta?
Participacija u troškovima za šestomjesečni program iznosi 1.000 kuna za zaposlene, a za studente, umirovljenike i nezaposlene participacija iznosi 700 kuna. Dio navedenog iznosa može se odraditi kroz pomoć u programu i aktivnostima Centra za mirovne studije i partnera. Za susrete uživo pokrivano trošak smještaja i prehrane, od vas očekujemo da pokrijete trošak putovanja ili se organizirate i povezete s nekim iz blizine.

Cijeli program pronađite ovdje.

Sretno s prijavama!

Close Menu