DND Opatija slavi 20 godina programa Dječje gradsko vijeće Grada Opatije

DND Opatija slavi 20 godina programa Dječje gradsko vijeće Grada Opatije

Aktivno sudjelovanje u zajednici uči se od malih nogu, a ako se djeca, još za vrijeme osnovnoškolskog obrazovanja, uče iznositi svoja stajališta, osluškivati potrebe druge djece u zajednici, zastupati svoje i interese vršnjaka te se uključuju u procese donošenja odluka, velika je vjerojatnost da će nastaviti biti aktivni u zajednici i kroz druge oblike organiziranja i na razinama odlučivanja dalje kroz mladost i odrasti u odgovorne građane. 

Jedna od takvih platforma kroz koju djeca razvijaju kompetencije za aktivno sudjelovanje u zajednici i donošenju odluka je Dječje gradsko vijeće Grada Opatije, a ono omogućava djeci i mladima ostvarivanje dječjih prava te ih potiče na aktivno sudjelovanje u životu grada Opatije. Njime koordinira Društvo naša djeca Opatija, a kroz njega omogućava djeci slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga i sudjelovanje u procesu donošenja odluka kojima se podiže kvaliteta života djece u gradu i osnažuje ih se za aktivan doprinos društvu u budućnosti.

Ove godine, DND slavi 20. godina uspješne provedbe ovog važnog programa i tom prilikom, 20. listopada 2021. u Centru Gervais, predstavit će monografiju kroz koju će odati priznanje svim dječjim vijećnicima koji su u ovih 20 godina gradili ovu veliku priču za male, uz podršku prethodnih gradonačelnika Grada Opatije, predsjednika_ca Gradskog vijeća i vrijednog tima DND-a Opatija. 

Čestitamo svima i veselimo se novim generacijama dječjih vijećnika!

Close Menu