ŽLICA slavi Međunarodni dan mladih 2021. u Voloskom

ŽLICA slavi Međunarodni dan mladih 2021. u Voloskom

Kolovoz je u svijetu mladih uvijek u znaku ljeta, putovanja, zabave, novih iskustava, ljubavi, a onima koji rade s mladima kolovoz je u znaku Međunarodnog dan mladih (odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda 1999. godine). I zato, Žmergov lokalni info-centar za mlade priprema jedno ljetno, morsko izdanje kojim će obilježiti ovaj važan dan skrećući pažnju mladih, a i onih koji su važni za živote mladih, na pitanja koja ih “žuljaju”, ujedno slaveći potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu.

Ekipa ŽLICA-e, u suradnji s KŠR Gorovo, RK Liburnija i VK Opatija pozivaju u Volosko u četvrtak, 12. kolovoza 2021., gdje sve mlade od 18 do 20 sati očekuje zanimljiv program namijenjen informiranju mladih o važnosti njihovog aktivnog sudjelovanja u oblikovanju održive zajednice, naročito kroz svakodnevne “zelene”, zdrave navike.

Tema Međunarodnog dana mladih 2021. godine je „Transformiranje prehrambenih sustava: inovacije mladih za ljudsko i planetarno zdravlje“, s ciljem da se istakne da uspjeh takvih globalnih napora ovisi i o značajnom sudjelovanju mladih.

Stoga će na info-štandu ŽLICA-e biti pripremljena prigodna mini izložba pod nazivom Hrana u oblacima s popratnim kvizom za mlade na temu održivih prehrambenih sustava kroz koji će sudionici moći naučiti zanimljivosti vezane uz utjecaj industrije hrane na okoliš, ali i osvojiti prigodne simbolične nagrade za točne odgovore na pitanja o istom. Mlade će se tom prilikom informirati i o ostalim prilikama za stjecanje različitih kompetencija važnih za (samo)realizaciju u odgovorne građane.

Tijekom zagrijavanja za Dan mladih, provest će se i mini online kampanja o održivim prehrambenim navikama koju čine video radovi i vlog Dore i Petre, mladih djevojaka koje su izradile zanimljive materijale sa savjetima kako u svakodnevni život unijeti održive navike kada je riječ o hrani. Videi će biti dostupni na webu Fermaja i Facebook događaju Međunarodnog dana mladih.  

Događaj će upotpuniti sportsko-rekreativni program –  pokazni trening opatijskih rukometašica i vaterpolista u moru čime će promovirati važnost bavljenja sportom među mladima. U suradnji s Klubom za športsku rekreaciju Gorovo realizirat će se i mogućnost besplatne probne vožnje supom čime se ukazuje na važnosti rekreacije na otvorenom za fizičko, a posebice mentalno zdravlje mladih, ugroženo ograničenim uvjetima života zbog epidemije uzrokovane koronavirusom. 

Događaj će se realizirati na otvorenom, u skladu sa zadanim epidemiološkim mjerama. Aktivnost je dijelom projekta Žmergov lokalni info-centar za mlade – ŽLICA koji se provodi uz financijsku potporu Grada Opatije.

Vidimo se u četvrtak u Voloskom! Budi tamo ili budi kvadrat! 

Close Menu