Imamo pobjednika natječaja “Zeleni life-hack!”

Imamo pobjednika natječaja “Zeleni life-hack!”

Mladi Opatijac Aleks Prpić pobjednik je nagradnog natječaja za mlade Žmergov lokalnog info-centra za mlade

Opatija, 8. lipnja 2021. – Sa svoje dvije prijave na natječaj, mladi Opatijac Aleks Prpić oduševio je organizatore natječaja i postao pobjednik nagradnog natječaja za mlade “Zeleni life-hack” organiziranog kroz Žmergov lokalni info-centar za mlade (ŽLICA). 

Natječaj je bio namijenjen mladima od 15-30 godina koji žive, rade i školuju se u Opatiji, a kroz koji se nastojalo promovirati vještine i trikove koji olakšavaju naš svakodnevni život, a pritom su u duhu “zero waste” pokreta, odnosno pridonose zaštiti okoliša. Mladi su se za sudjelovanje u natječaju trebali pohvaliti svojim “uradi sam” (do-it-yourself) vještinama i kroz fotokolaže ili kratke video uratke tih trikova ući u utrku za električni romobil. 

Svoje zero waste ideje, Aleks je pretočio u dva kvalitetna kratka videa s jednostavnim uputama za izradu dvije zanimljive ideje ponovne upotrebe filtera za kavu i boce za šampon u kućnoj radinosti. Videi objavljeni na njegovom YouTube kanalu prikupili su gotovo 500 pregleda u svega jedan dan. Dokaz je to da je itekako zadovoljio kriterije natječaja i da je pobjeda otišla u prave ruke.

Njegove pobjedničke video uratke pronađite na sljedećim poveznicama i uvjerite se sami:

Natječajem za mlade obilježili smo dva važna datuma – Europski tjedan mladih koji je od 24.-30.5.2021. progovarao o temi angažiranja i zalaganja mladih za budućnost, dok smo kroz Svjetski dan zaštite okoliša, izradom foto kolaža i video o ponovnoj upotrebi, poticali mlade na ekološku osviještenost i djelovanje na području zaštite okoliša.

Druženje s pobjednikom i primopredaja nagrade održat će se u subotu, 12. lipnja 2021. u 10 sati na Mrkatu gdje će se nalaziti info štand Žmergovog lokalnog info-centra. Na info štandu će se predstaviti aktivnosti za mlade Udruge Žmergo čime se udruga uključuje u manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Šušur na Mrkatu upotpunit će i dugoočekivano lipanjsko izdanje Ekološkog sajma Opatija nakon pauze zbog epidemije koronavirusa. 

Natječaj je proveden kroz projekt Žmergov info-centar za mlade (ŽLICA) koji se provodi uz financijsku potporu Grada Opatije. 

Close Menu