Otvorene su prijave za akceleracijski Bootcamp u Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija

Otvorene su prijave za akceleracijski Bootcamp u Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija

Imate ideju iz područja turizma i ugostiteljstva, ali niste sigurni ima li potencijal? Treba vam stručna pomoć kako bi ju dodatno razradili? Uočili ste problem koji mislite da bi trebalo riješiti, ali niste sigurni od kuda krenuti?

Ako već niste upratili vijest, Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija krenuo je sa svojim radom nakon potpisivanja ugovora za projekt RCK RECEPT- Regionalni centar profesija u turizmu u vrijednosti čak 58.683.119,88 kuna. Čestitamo!

RCK svojim partnerom STEP RI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, otvara prijave na besplatni online trodnevni program ubraznog razvoja i unapređenja poduzetničkih ideja iz područja turizma i ugostiteljstva. Najbolji timovi će dobiti mogućnost uključivanja u besplatni šestomjesečni program edukacija i mentoriranja RCK HUB Opatija.

Prijave kreću 8. ožujka te traju do 22. ožujka, a više informacija o samom projektu i natječaju možete pronaći ovdje. 

Više o edukacijskom programu

Akceleracijski Bootcamp će krenuti u utorak, 30. ožujka u 17h, kad će sudionici započeti rad na svojim idejama uz vodstvo mentora. Rad na idejama podrazumijeva virtualna predavanja i mentoriranja. Teme koje će se pokrivati jesu definiranje problema i pronalaženje rješenja, definiranje konkurencije, resursa, aktivnosti te hodograma provedbe. 

Događaj završava u četvrtak u 19h, a najbolji timovi će dobiti mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u. RCK HUB je besplatan šestomjesečni program edukacije i mentoriranja koji se odvija pri Regionalnom centru kompetentnosti Opatija i koji je namijenjen svima koji imaju ideju ili novu tehnologiju iz područja ugostiteljstva i turizma, koja je po nečemu posebna ili nova u odnosu na postojeća rješenja i koju žele plasirati na tržište.

Polaznici šestomjesečnog programa RCK HUB-a će dobiti edukacije iz poduzetničkih znanja i vještina, individualno poslovno savjetovanje i podršku profesionalnih mentora iz područja marketinga, organizacije i upravljanja te digitalnih rješenja i novih tehnologija u turizmu i ugostiteljstvu. Najboljim timovima će se pružiti prilika za zaštitu žiga ili industrijskog dizajna, realizaciju prototipa kulinarsko-prehrambeno-ugostiteljskih proizvoda i izradu biotehnološke, kemijske ili organoleptičke analize proizvoda.

Bootcamp će se odvijati putem digitalnih alata poput ZOOM-a i Conceptboarda. Moguća je prijava u timu ili individualno, neovisno o tome da li imate već razrađenu ideju ili ne. Ukoliko se tim ili pojedinac prijavljuje s postojećom idejom, važno je da je ona usmjerena na rješavanje nekog problema iz domene turizma i ugostiteljstva.Prijave kreću 8. ožujka te traju do 22. ožujka, a više informacija o samom projektu i natječaju možete pronaći na https://www.step.uniri.hr/event/akcija/akceleracijski-bootcamp-vol-1/ 

Više o Regionalnom centru kompetentnosti

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija uspostavlja se kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije. RCK će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.

Close Menu