Žmergica Eni je bila živa knjiga o Erasmus+ razmjenama mladih

Žmergica Eni je bila živa knjiga o Erasmus+ razmjenama mladih

Naša volonterka Eni Jordano u petak 2.6. u Rijeci sudjelovala je na živoj knjižnici na temu mobilnosti mladih organiziranom u Centru tehničke kulture Rijeka (CTK Rijeka) kao “knjiga” o razmjenama mladih na kojoj je sudjelovala u Žmergovom Erasmus+ projektu.

Na njemu su, osim Udruge Žmergo, bile knjige iz Centra za međunarodnu mobilnost Sveučilišta u Rijeci, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – podružnica Rijeka, Europskog Foruma Albach, ESN Rijeka i naravno, Centra tehničke kulture Rijeka.

Zainteresirani su imali priliku informirati se o mogućnostima i iskustvima koje se nude. Eni i ostali predstavnici imali su titulu “žive knjige” koja je zainteresiranima opisala svoja iskustva, informacije i znanja koja bi mogla biti korisna i zanimljiva. Eni im je prvobitno ispričala kako je saznala za Udrugu Žmergo i putovanje, a onda i ostale zanimljive i potrebne informacije kao što su prijava i priprema za sudjelovanje u projektu, organizacija putovanja, kupnja avionskih karata, upoznavanje sa voditeljicom grupe Ivanom, itd. Također, pričala je o svojim novim poznanstvima, državama iz kojih su ostali mladi sudjelovalei, glazbenim, praktičnim i marketing radionicama koje su se provodile, akciji čišćenja pješčanih plaža i zabavnih večerama finske, grčke, portugalske i hrvatske tematike. Moglo se saznati mnoštvo korisnih informacija i iskustava na temu mobilnosti, ali također i pitati “žive knjige” sve što vas može zanimati.

Cijeli susret financijski su poduprli Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Središnji državni ured za demografiju i mlade i Agencija za mobilnost i programe EU, a medijski je popraćen od strane Kanala Ri, za koji je naša Eni dala i izjavu.

Close Menu