U Francusku na trening o cirkuskoj pedagogiji u radu s mladima?

U Francusku na trening o cirkuskoj pedagogiji u radu s mladima?

Organizacija La villa organizira trening pod nazivom “Circus pedagogy for inclusion” koji će se održati u Bidartu (Francuska), od 16. do 24. kolovoza 2023. i okupit će skupinu od 26 mladih (onih koji s njima rade) iz 12 zemalja partnera, a koji su motivirani za učenje o cirkuskoj pedagogiji. Otvorena su dva mjesta za zainteresirane kandidate ih Hrvatske koji imaju na raspolaganju iznos od 275 eura za troškove putovanja u oba smjera. Smještaj i hrana su osigurani, a traže se kandidati koji su punoljetni, odlično barataju engleskim jezikom, koji su spremni aktivno sudjelovati 8 sati na dan na treningu, ali i nakon treninga u pripremi cirkuske točke koju će izvesti u svojoj lokalnoj zajednici uz pomoć trenera.

Tijekom 9-dnevnog treninga sudionici će otkriti kako koristiti cirkusku pedagogiju kao metodu rada s mladima i upoznati se s pozitivnim, zdravim aktivnostima koje potiču suradnju, ojačati samopouzdanje razvijajući pritom koordinaciju i upornost. Cirkuske vještine također pomažu poboljšati samopoštovanje, izgraditi društveni kapital i usmjeriti ljude prema pozitivnim načinima življenja.

Glavni cilj projekta je podučiti sudionike osnovama raznih cirkuskih vještina kao što su partnerske i grupna akrobatika, žongliranje, diabolo, oblikovanje balona… te im pokazati kako pripremiti i provesti cirkusku radionicu koju mogu koristiti kao alat u radu s mladima.

Na kraju treninga, svi sudionici bit će opremljeni znanjem kako pripremiti i provesti osnovnu radionicu cirkuske pedagogije.
Tijekom projekta sudionici će imati zadatak (uz pomoć trenera) pripremiti kratku cirkusku predstavu koju će izvesti za lokalnu zajednicu.

Prijave su otvorene do 2. srpnja 2023., a potrebno je ispuniti online obrazac. U info-packu se nalazi više detalja o treningu.

Close Menu