Delegacijama Europe goes local predstavili smo dobru praksu rada s mladima u okviru ŽLICE

Delegacijama Europe goes local predstavili smo dobru praksu rada s mladima u okviru ŽLICE

Opatija je bila destinacija studijskog posjeta izaslanstva Europe Goes Local iz Armenije, Azerbajdžana, Gruzije i Moldavije koji su 27. siječnja posjetili naš grad kako bi se upoznali s primjerima dobre prakse rada s mladima u Opatiji, na svim razinama – od lokalnih politika prema mladima, institucionalnim okvirom za mlade te organizacijama civilnog društva koje rade s mladima i za mlade.

Svoje mjesto u programu zauzela je i naša i vaša ŽLICA u okviru koje je rad stručnjaka u radu s mladima predstavila voditeljica Diana Kovačić kao članica opatijske EGL delegacije ispred Udruge Žmergo.

Ona je za ovu priliku izdvojila samo neke od aktivnosti za i s mladima te usluga koje su mladima dostupne u okviru info-centra. Kratku prezentaciju završila je malom pokaznom akcijom digitalnog čišćenja koja je sudionicima pokazala kako se i u najskromnijim uvjetima i u bilo kojoj prilici može biti “zeleni” aktivist, ujedno im dajući priliku da iz prve ruke osjete kako se to u ŽLICI radi. 

Predstavljanje su pratili i mladi Žmergovi volonteri i studenti na stručnoj praksi, koji su ujedno i fotografirali događanje.

Za one koji još nisu imali prilike čuti za EGL, podsjetimo – Europe Goes Local najveći je europski projekt u području rada s mladima kojem je cilj poboljšati kvalitetu rada s mladima, posebice kroz jačanje suradnje između različitih dionika na lokalnoj razini – predstavnika jedinica regionalne i lokalne samouprave te osoba aktivnih u radu s mladima.

Close Menu