Fermaj & reuse_aj – radionica ponovne upotrebe s Nikom Laginjom u ŽLICI

Fermaj & reuse_aj – radionica ponovne upotrebe s Nikom Laginjom u ŽLICI

Žmergov lokalni info-centar za mlade poziva sve mlade na radionicu ponovne upotrebe s Nikom Laginjom na kojoj će se od otpadnih materijala izrađivati prigodni ukrasi za dom, a starim predmetima dati novi sjaj

Posljednje ovogodišnje druženje za mlade i s mladima u režiji ekipe Žmergovog lokalnog info-centra za mlade održat će se u četvrtak, 22. prosinca 2022. i to na radionici ponovne upotrebe pod vodstvom mlade opatijske kreativne Nike Laginje.

U prostoru ŽLICA.e (na adresi Juraja Dobrile 12) održat će se prava mala reuse zabava na kojoj će mladi u opuštenoj atmosferi imati priliku naučiti izraditi uporabne predmete tehnikom ponovne upotrebe otpadnog materijala, konkretno prigodne ukrase za dom ili ured, a starim predmetima – malim komadima namještaja poput stolića i stolica, dati novi sjaj. 

Osim što je mlada i uspješna umjetnica, Nika Laginja je mlada Opatijka koja živi i radi u duhu zero waste-a, a na radionicu dolazi s pregršt znanja i entuzijazma prema potencijalu ponovne upotrebe koje će rado prenijeti mladima te ih ujedno opremiti novim vještinama i praktičnim znanjima kada je riječ o korištenju otpadnih predmeta i materijala. 

Maksimalan broj polaznika po radionici je 10, a prednost pri odabiru imaju oni mladi u dobi 15-30 godina koji u Opatiji žive, rade i/ili školuju se, volontiraju i sl.

Sudjelovanje je za odabrane sretnike besplatno, stoga se pozivaju mladi da čim prije ispune kratku online prijavnicu i osiguraju svoj čekić i šmirgl papir. 

Radionica se realizira u sklopu projekta Žmergov lokalni info-centar za mlade – ŽLICA uz financijsku potporu Grada Opatije i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Dodatne informacije dostupne su na fermaj@zmergo.hr i/ili 098/91-555-37.  

Close Menu