Besplatne online radionice filmske pismenosti za mlade od15 do 25 godina

Besplatne online radionice filmske pismenosti za mlade od15 do 25 godina

Umjetničko udruženje Kreativni sindikat poziva mlade od 15 do 25 godina da se prijave na besplatne online radionice filmske pismenosti koje se održavaju pod nazivom “Filmski forum”.

Putem radionica, mlade sudionike upoznat će se s teorijskim i tehničkim osnovama filma, razvijat će vještine analize i interpretacije filmskog sadržaja, a krajnji će produkt biti zajednički stvoren filmski materijal.

Radionice će se odvijati kroz devet mjeseci, od listopada do lipnja, te će ukupno biti održano 15 radionica. Jedna grupa polaznika fokusirat će se na animirani i eksperimentalni, a druga na igrani i dokumentarni kratkometražni film.

Voditelji dviju grupa radionica Filmskog foruma iskusni su filmski autori, Andrej Korovljev, Marko Meštrović i Martina Meštrović, koji će nastojati polaznicima prenijeti svoje znanje, ali i strast za filmom.

Prijava treba sadržavati osnovne osobne podatke (ime, prezime, datum rođenja), kratko motivacijsko pismo (do 500 znakova) te interes za sudjelovanjem na radionici animiranog / eksperimentalnog ili igranog / dokumentarnog filma. Sve zajedno treba poslati na e-mail adresu filmskiforumonline@gmail.com najkasnije do 20. listopada. Broj mjesta je ograničen.

Dodatne informacije o projektu dostupne su na Facebooku, Instagramu, LinkedInu te webu Kreativnog sindikata.

Projekt se realizira u sklopu poziva “Umjetnost i kultura online”, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH te sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda (ukupni iznos projekta: 354.098,50 HRK).

Close Menu