Sudjeluj u istraživanju o volontiranju mladih

Sudjeluj u istraživanju o volontiranju mladih

Kolege iz Udruge za razvoj civilnog društva SMART (Volonterski centar Rijeka) pozivaju sve mlade volontere da sudjeluju u istraživanju o volontiranju mladih i percepciji povezanosti volontiranja s društvenim vrijednostima. 

Ovim istraživanjem želi se dobiti uvid u stanje volontiranja mladih iz vrijednosne perspektive, odnosno koliko je i na koji način volontiranje mladih povezano s i usmjereno na vrijednosti, s naglaskom i na doprinos volontiranja europskim vrijednostima.

Istraživanje provodi DKolektiv – organizacija za društveni razvoj iz Osijeka, u suradnji s istraživačkim timom kojeg čine izv. prof. dr. sc. Željka Tonković, izv. prof. dr. sc. Sven Marcelić te izv. prof. dr. sc. Krešimir Krolo.

Upitnik je namijenjen osobama koje su u posljednje dvije godine najmanje jednom volontirale, a imaju između 15 i 34 godine.

Istraživanje se provodi putem upitnika: https://limesurvey.srce.hr/918259?lang=hr za čije je ispunjavanje u prosjeku potrebno izdvojiti oko 20 minuta. Svaki odgovor je iznimno vrijedan pa je važno iskreno odgovoriti na sva postavljena pitanja.

Istraživanje je dio projekta “Radius V”, sufinanciranog od strane EU, kroz program Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je DKolektiv – organizacija za društveni razvoj, a partneri na projektu su: Hrvatski centar za razvoj volonterstva, Volonterski centar Zagreb, Udruga „MI“ – Split, Udruga za razvoj civilnog društva SMART (Volonterski centar Rijeka), Centar za civilne inicijative, ACT Grupa, Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet u Rijeci, Grad Split, Grad Rijeka, PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Sudjelovanje je u potpunosti dobrovoljno, a uneseni odgovori se ni na koji način neće i ne mogu povezati s ispitanikom osobno te je zajamčena potpuna povjerljivost i anonimnost svih iznesenih podataka. Odgovori će biti dostupni samo istraživačkom timu profesora koji će obrađivati podatke. Rezultati će se predstaviti u obliku članaka i infografika na društvenim mrežama i web stranici projekta i partnera, i to isključivo u zbirnom obliku (postotci, prosjeci i sl.), tj. neće se analizirati na razini pojedinog ispitanika. Također, provođenje istraživanja u skladu je s istraživačkom etikom.

Ako imate neka pitanja ili komentare slobodno se obratite na e-mail adresu: dkolektiv@dkolektiv.hr .

Close Menu