SOS Rijeka i Filmaktiv pozivaju na radionicu izrade dokumentarnog filma

SOS Rijeka i Filmaktiv pozivaju na radionicu izrade dokumentarnog filma

SOS Rijeka i Filmaktiv partneri su na projektu Ambasadori nenasilja u sklopu kojeg za mlade u dobi od 15 do 30 godina s područja Primorsko-goranske županije organiziraju besplatnu trodnevnu radionicu izrade dokumentarnog filma o ljudskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i nenasilju među mladima.

Radionica će se održati u Rijeci od 10. do 12. lipnja i pruža polaznicima znanja i vještine potrebne za snimanje dokumentarnog filma – od ideje do realizacije. Kroz ovu trodnevnu radionicu, polaznici će usvojiti znanja o obradi sadržaja, produkciji i montaži filma.

Radionica je ujedno i priprema za izradu vlastitog dokumentarca koji obrađuje teme ljudskih prava, rodne ravnopravnosti i promocije nenasilja među mladima.

Edukacija se provodi u 4 cjeline:

  • (1) teorijski uvod u filmski jezik, filmska izražajna sredstva i upoznavanje s tehničkim mogućnostima
  • (2) pisanje kratkog scenarija i predprodukcijska priprema
  • (3) snimanje materijala
  • (4) montiranje video uratka.

Ako želiš naučiti više o izradi dokumentarnog filma, aktivno djelovati, izaći u zajednicu, komunicirati s građanima i mladima o važnim temama, izraditi vlastiti dokumentarac uz pomoć mentora i isti pogledati 2023. na velikom platnu LIBURNIA FILM FESTIVAL, prijavi se putem online prijavnice do 8. lipnja.

Za prijavu nije potrebno nikakvo prethodno filmsko iskustvo, osiguran je ručak za sve polaznike, a smještaj i putni trošak za polaznike izvan Rijeke.

Radionica se provodi u sklopu projekta Ambasadori nenasilja i u okviru Erasmus + programa, čija je provedba započela 1. rujna 2021., a provodi se do 30. rujna 2023. godine. Projekt za cilj ima uključiti, informirati i educirati mlade s područja Primorsko–goranske županije o temama u području građanskog odgoja i obrazovanja s naglaskom na ljudska prava, rodnu ravnopravnost i promociju nenasilja među mladima.

Close Menu