Započela izrada Lokalnog programa za mlade Općine Viškovo

Započela izrada Lokalnog programa za mlade Općine Viškovo

Konferencijom za medije održanom u ponedjeljak, 7. ožujka u Domu hrvatskih branitelja, načelnica Općine Sanja Udović, njezin zamjenik Denis Mladenić te Diana Kovačić, predsjednica Udruge Žmergo, najavili su početak procesa izrade prvog Lokalnog programa za mlade Općine Viškovo.

Tom prilikom medijima i javnosti smo predstavili cilj, ali i korake procesa, stavivši naglasak na prikupljanje mišljenja, stavova, a ponajviše potreba mladih s područja Općine Viškovo u dobi od 15 do 30 godina kao temeljima izrade ovog strateškog dokumenta koji će definirati općinsku politiku prema mladima za period od naredne tri do četiri godine.

Stoga se pozivaju svima mladi s prebivalištem na području Općine da ispune online upitnik koji će uskoro biti dostupan na webu Općine Viškovo i Udruge Žmergo, kao i da sudjeluju fokus grupama s mladima kojima će se omogućiti sudjelovanje mladima licem u lice, ali i onima koji iz različitih razloga nisu u mogućnosti prisustvovati fizički u različitim koracima i fazama procesa.

Nakon faze prikupljanja potreba mladih, formirat će se radne skupine u 6 područja djelovanja sastavljene od mladih, stručnjaka u radu s mladima kao i donosioca odluka i njihovih provoditelja, koji će zajednički izraditi prioritete i mjere kojima će se one realizirati. Uključite se u ovaj važan proces i pomozite nam izraditi strateški dokument za mlade koji će biti polazišna točka za oblikovanje općine po mjeri i viđenjima mladih koji u njoj žive.

Close Menu