Leon Sušanj najbolji je mladi volonter Liburnije u 2021.

Leon Sušanj najbolji je mladi volonter Liburnije u 2021.

Dodjelom priznanja najboljim volonterima Liburnije održanom 7. prosinca 2021. ispred Umjetničkog paviljona, završen je natječaj VoLi za 2021. godinu, a čime je obiljećen i Međunarodni dan volontera.

Među 12 pobjednika nagrađenih u isto toliko kategorija, izdvajamo nama najvažniju, onu za najboljeg mladog volontera.

Ove godine, kategoriju za najboljeg mladog volontera Liburnije požnjeo je Leon Sušanj, 18-godišnjak iz Matulja, vjeran član i volonter Planinarskog društva Opatija.

A tom prilikom donosimo portret ovog iznimnog mladića, ocrtan riječima predsjednice Planinarskog društva Opatija Ivane Eterović, u ime prijavitelja na natječaj, inače prošlogodišnje pobjednice u glavnoj kategoriji natječaja – Volonterka Liburnije:

Leon Sušanj – postavljanje žiga na planinarskom putu (Vrata Plašćenica) 7.11.2021. (foto Milivoj Filipović)

Leon Sušanj od svog se učlanjenja u PD „Opatija“ 2017. godine aktivno uključio u rad Društva. Godine 2016. završio je najprije malu planinarsku školu, a 2021. opću planinarsku školu u organizaciji Društva, temeljni oblik školovanja unutar Hrvatskoga planinarskog saveza za polaznike starije od 15 godina, koja je ujedno i osnova za daljnje školovanje kadrova u organiziranome hrvatskom planinarstvu. Kao član, redovito sudjeluje u svim aktivnostima, posebno prilikom dežurstva u društvenim prostorijama, pomoći oko administrativnih poslova, na društvenim izletima, u dežurstvima u Planinarskom domu „Poklon“, školovanju mlađih članova, radnim akcijama i drugim aktivnostima.

U prvome redu treba izdvojiti rad u administraciji, koja se tradicionalno odnosi na najmanje poželjan skup poslova i zadataka, ali koji je prijeko potreban za funkcioniranje svake udruge. Uredovno je vrijeme Društva svake srijede od 19:00 do 20:00 sati. Leon Sušanj sudjelovao je dosad u gotovo svim dežurstvima tijekom 2021. godine, dolazeći često u društvene prostorije u Opatiji nakon popodnevne smjene u srednjoj školi koju pohađa u Rijeci, odnosno ostajući često i duže od uredovnog vremena kako bi pomogao u dovršetku administrativnih zadataka (evidencija članstva, upis novih članova, jednostavniji blagajnički zadaci pod mentorstvom tajnice Društva i sl.). U društvenim prostorijama sudjeluje i u uređenju arhive i oružarnice Društva. Pojedine administrativne zadatke dovršavao je i kod kuće.”

Leon Sušanj u 2021. godini proveo je preko 350 volonterskih sati djelujući u Planinarskom društvu Opatija čime itekako zasluženo osvaja ovogodišnju nagradu za najboljeg mladog volontera i za svaki primjer ne samo svojim vršnjacima, već i svim ostalim građanima Liburnije.

Leon Sušanj na dodjeli priznanja VoLi 2021.

Leone, čestitamo još jednom na tituli! Samo tako nastavi i dalje!

Close Menu