Međunarodni dan volontera u znaku (mladih) pobjednika natječaja VoLi 2021.

Međunarodni dan volontera u znaku (mladih) pobjednika natječaja VoLi 2021.

Drugu godinu zaredom, Žmergo Udruga, Crveni Križ Opatija i Udruga “Kulturni front” dodjeljuju priznanja najboljim volonterima Liburnije povodom Međunarodnog dana volontera, a s ciljem promocije i razvoja volonterstva, prepoznatljivosti volontera i vrednovanja njihovog doprinosa zajednici.

Svečano objavljujemo da su proglašeni pobjednici ovogodišnjeg natječaja u čak 12 kategorija! Tko su oni, pronađite na web stranici Udruge Žmergo.

Posebne čestitke idu mladim laureatima: Kristian Toncic, Leon Sušanj i Mirilo Mirilić!

Kristian Tončić (GDCK Opatija)

Nagradu Volontera Opatije osvojio je mladi Kristian Tončić, kao volonter Gradskog društva Crvenog križa Opatija koji se svojim volonterskim radom ističe nizu aktivnosti, a ponajviše svojim primjerom drugim mladim Opatijcima da doprinose svojoj zajednici kroz humanitarni rad i darivanje krvi. 

Izuzetnim doprinosom radu i djelovanju Planinarskog društva Opatija, mladi Leon Sušanj zasluženo je požnjeo kategoriju Mladi volonter. Od administracije, piljenja drva, preko čišćenja staza pa sve do dežurstava. Leon je cijelu 2021. godinu aktivno volontirao u Društvu, čime je osvojio žiri, pa tako i nagradu. “Riječ je o iznimnoj i visoko motiviranoj mladoj osobi koja može biti uzoran primjer ne samo u kategoriji mladih nego svojim angažmanom nadilazi i većinu ostalih članova.”, ističu iz PD Opatija u ime prijavitelja. 

Leon Sušanj (PD Opatija)
  • Liburnija je središte događanja mnogih zanimljivih manifestacija, pa ne čudi da se u njih uključuju i u popratne volonterske programe odazivaju volonteri iz mjesta izvan područja Liburnije. Stoga je za sve njih osmišljena kategorija Najvolonterka u gostima, a ona je u 2021. pripala Mireli Pašić, višegodišnjoj koordinatorici volontera Liburnija film festivala koja vrlo uspješno koordinira brojnim volonterima na nekoliko razlilitih volonterskih pozicija i radi koje se volonteri rado vraćaju svake godine i pridružuju se novi ovom mladom, dinamičnom volonterskom timu.
Mirela Pašić (LFF)

Čestitke svima, posebice Crveni Križ Opatija, Planinarsko društvo “OPATIJA”, Dragodid, LIBURNIA FILM FESTIVAL i vidimo se u utorak ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer na dodjeli priznanja i druženju s pobjednicima!

Zahvaljujemo se svim prijaviteljima koji su nominirali svoje vrijedne kandididate, članovima žirija i svima koji su bili povezani s natječajem. #voli#voli2021

Close Menu