YAMA – glazbena nagrada za mladu publiku (0-18 godina)

YAMA – glazbena nagrada za mladu publiku (0-18 godina)

YAM (Young Audiences Music) službeni je program JM International (JMI), najveće svjetske udruge za glazbu mladih.

Platforma je posvećena donošenju glazbe uživo za djecu i mlade širom svijeta (godišnje se održava više od 20 000 koncerata), kao i pružanje podrške profesionalcima u ovom prostoru. YAM se povodi UN-ovom konvencijom o pravima djeteta *, radeći na tome da osigura glazbu i kulturu kao osnovno ljudsko pravo svake mlade osobe i djeteta.

Glazbena nagrada za mladu publiku (YAMA) nagrada je koju je pokrenula tvrtka Jeunesses Musicales International u čast kreativnosti i inovacijama na polju glazbene produkcije za mladu publiku sa svih strana svijeta, koju su stvorile grupe zajednica, škole, nevladine organizacije, tvrtke, bendovi i ansambli svih oblika, od solista do orkestra.

Prijavljeni radovi su glazbene izvedbe stvorene da probude maštu, potaknu emocije, odgovore na aktualna pitanja i motiviraju daljnja glazbena istraživanja djece i mladih (od 0 do 18 godina).

Kako se prijaviti?

Podnositelji prijave trebaju poslati prijavnicu i DVD glazbenog djela (bez obzira je li cjelovečernji videozapis, kao i dvominutni promotivni videozapis u slučaju da je produkcija odabrana kao finalist). Za produkcije koje nisu na engleskom jeziku traže se titlovi ili detaljan sažetak.

Kategorije za nagradu

Najbolji mali ansambl za mladu publiku (1000 eura);
Najbolji veliki ansambl za mladu publiku (1000 eura);
Najbolja opera za mladu publiku (1000 eura);
Najbolja digitalna produkcija za mladu publiku;
Nagrada za javni izbor (1000 eura).

Svi nominirani bit će službeno objavljeni 1. rujna 2021. i prikazani na web stranici YAMawards. Javnost će tada moći glasovati za sve nominirane produkcije putem interneta (jedan glas po osobi), a nominirani s najviše glasova 18. listopada 2021. u 19:00 CET dobit će nagradu Public Choice.

Pobjednici će biti objavljeni na svečanoj dodjeli nagrada YAM koja će se održati u Larviku u Norveškoj od 18. do 19. listopada.

Rok za prijavu: 20. lipnja 2021., 17:00 CET.

Saznajte više: http://yamawards.org

Close Menu