Petak 13-ti? Ne, nego 13. broj e-magazina Fermaj!

Petak 13-ti? Ne, nego 13. broj e-magazina Fermaj!

Evo što se dogodilo u međuvremenu od našeg zadnjeg virtualnog listanja: Opatiji je i službeno dodijeljena titula Grada za mlade, a na Slatini se zavijorila zastava s tom istom titulom. Jeste li ju primijetili? A, ako vas je vijest o ovome skroz zaobišla, ispravite tu grešku klikom na ovo. Titula kao titla samo je to, jedna nova titula, a može postati status jedino ako sami mladi od nje to naprave u stvarnom životu. Činjenica jest da su postignuti mnogi preduvjeti koji su do titule doveli, a sada je vrijeme da mladi pitaju, traže, grizu i preuzmu kormilo. Tim Žmergovog info-centra za mlade uvijek je na raspolaganju za pomoć i podršku onima koji su na to spremni.

Od ostalih lokalnih novosti, veselimo se ponovnom otvaranju vrata Gervaisa u kojem svoju publiku strpljivo čekaju najnoviji oskarovci i izvrsne predstave, pa bacite oko na program i promjene u istom nastale zbog nedavnog zatvaranja.

I dok čekamo lokalne izbore 16. svibnja, na koje vas svakako pozivamo da izađete jer držimo važnim sudjelovati u procesima donošenja odluka koje se direktno tiču naših života, donosimo vam naramak novih priča, prilika, vijestica i inih zanimljivosti.

Idemo redom! U 13. broju eFermaja čekaju vas: izvrsna prilika za volontiranje u Parku prirode Telaščica (hvala volonterki Ivi za priču), snimka zanimljivog predavanja o digitalnom otpadu (upozoravamo na uznemirujuće podatke!), poziv na akciju čišćenja divljeg odlagališta otpada u Opatiji uz popratno druženje volontere uz iće i piće, nacionalnu online konfu o klimatskim promjenama, priručnik za podstanare….

Posebno ističemo nagradni natječaj povodom obilježavanja EU tjedna mladih u kojem jedan sretnik_ca može osvojiti eletrični romobil!

Fermaj i vozaj!

Close Menu