Lokalni izbori 2021. – Tko će voditi Grad Opatiju sljedeće 4 godine?

Lokalni izbori 2021. – Tko će voditi Grad Opatiju sljedeće 4 godine?

Rijetko imamo prilike pisati i zagovarati građansku participaciji, odnosno sudjelovanje mladih u političkom životu. A lokalni izbori koji se održavaju ovaj mjesec kroz koji dan, idealna je prilika da se dotaknemo i ove teme, bez da čekamo sljedeće 4 godine do idućih. 

Ako niste primijetili predizborne plakate po gradu ili vam isti ne iskaču po zidu Facebooka, prekidaju omiljene pjesme na YouTube-u, onda ova rubrika dolazi ko naručena.

Znamo, znamo, čitamo i mi rezultate recentih istraživanja o političkoj pismenosti mladih u Hrvatskoj, naročito političkoj pismenosti maturanata_ica i pratimo stavove mladih o politici i političarima i razinu znanja o ustavno-političkom ustrojstvu Hrvatske, pa znamo da su rezultati porazni. No, mi duboko vjerujemo u sudjelovanje građana u procesima donošenja odluka, a naročito u izborima za one koji direktno odlučuju o našim životima u brojnim njegovim segmentima. I zato ova kolumna. 

U nedjelju, 16. svibnja, diljem Hrvatske, održavaju se lokalni izbori. Što to znači? To znači da za koji dan, sve punoljetne osobe s prebivalištem u Opatiji koje imaju važeću osobnu iskaznicu mogu sudjelovati u izboru sljedećih kandidata za gradonačelnika Opatije i onih za gradsko vijeće i odlučiti tko će voditi grad sljedeće četiri godine.

Provjerite do kada vam je važeća osobna iskaznica, bacite oko na popis biračkih mjesta u Opatiji i otkrijte kojem pripadate po adresi prebivališta i bacite se u istraživanje programa svakog od kandidata i njihovih lista da saznajte ima li tu nešto za tebe i mlade Opatijce generalno. 

Close Menu