“Klima se mijenja – promijenimo se i mi!” – online konferencija za obalne dijelove Hrvatske

“Klima se mijenja – promijenimo se i mi!” – online konferencija za obalne dijelove Hrvatske

Jeste li i vi primijetili kako klimatske promjene u posljednje vrijeme (točnije posljednjih godinu dana) dobivaju sve više pozornosti u javnosti, medijima i stručnoj zajednici? Mi na to kažemo “Konačno!”. 

Kako to inače biva, o pojedinom problemu najviše govore oni na koje taj isti direktno utječe. Tako je i u slučaju Hrvatske, točnije, njezinog obalnog dijela. E, sad! Kada su se o posljedicama klimatskih promjena zabrinuli predstavnici naših obalnih županija, gradova i općina, situacija mora da je poprilično ozbiljna.

Pa su se u DOOR-u (Društvo za oblikovanje održivog razvoja) povezali s Državnim hidrometeorološkim zavodom, Gradom Vodice i Šibensko-kninskom županijom i osmislili online konferenciju “Klima se mijenja – promijenimo se i mi!”.

Prilika je to za predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave, razvojnih agencija i relevantnih centara i institucija te sve ostale zainteresirane građane kako bi se upoznali s načinima na koje donositelji odluka mogu (o)jačati oporavak i prilagodbu svojih područja na utjecaje klimatskih promjena. Osim ideja i uspješnih inicijativa, prezentirat će se i različite mogućnosti financiranja. 

Ova zanimljiva konferencija održat će se na nacionalnoj razini i to 11. svibnja 2021., s početkom u 10:00 sati putem online platforme ZOOM. Iz bogatog programa prepunog predavanja zanimljivih stručnjaka izdvajamo ona vezana uz temu kako globalne promjene imaju lokalne posljedice, a video “Klimatske promjene i podizanje morske razine” zvuči i više nego intrigantno.

Prijave se zaprimaju na ovom linku. Požuri!

Close Menu