Nalazi istraživanja političke pismenosti učenika i učenica završnih razreda SŠ

Nalazi istraživanja političke pismenosti učenika i učenica završnih razreda SŠ

Zanima li Vas imaju li hrvatski maturanti_ce političkih znanja, vjeruju li institucijama vlasti i drugim društvenim akterima, kakvi su im stavovi o pravima nacionalnih manjina, rodnim ulogama, homoseksualnosti, njeguju li demokratske vrijednosti participacije i slobode medija?

Ukoliko je vaš odgovor na prethodno pitanje potvrdan, pozivamo vas da popratite online događanje u sklopu kojeg će biti predstavljeni nalazi trećeg vala istraživanja političke kompetencije učenica i učenika završnih razreda srednjih škola u Hrvatskoj

Spomenuto istraživanje, provedeno u ožujku 2021. nastavak je sustavnih ispitivanja Instituta za društvena istraživanja, GOOD inicijative, Gonga, Fakulteta političkih znanosti, Filozofskog fakulteta u Rijeci i Sveučilišta u Grazu, koje partneri periodički provode još od 2010. godine kako bi stekli uvid u razinu političke (ne)informiranosti mladih, stavove koje gaje i navike društvene participacije koje prakticiraju.

Predstavljanje rezultata istraživanja političke pismenosti održat će se na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu u ponedjeljak, 3. svibnja od 10:00 sati, a vi ćete sve moći pratiti putem video streama.

Ključne nalaze istraživanja predstavit će članovi istraživačkog tima dr. sc. Nikola Baketa i dr. sc. Jelena Matić Bojić (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu), a nakon predstavljanja najvažnijih nalaza istraživanja, diskusiji o rezultatima i njihovom značaju priključit će se prof. dr. sc. Berto Šalaj (Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu) i dr. sc. Ana Ljubojević (Sveučilište u Grazu). Diskusiju će moderirati Dražen Hoffmann iz Gonga. 

Cjelokupno predstavljanje i diskusiju (videostrem) možete pratiti putem sljedećih kanala:

– Facebook stranice GOOD inicijative: https://www.facebook.com/gradjanskiodgoj 

– Youtube kanala GOOD-a: https://bit.ly/32TgMHQ i  

Informacije o događaju dostupne su i na Facebooku:https://www.facebook.com/events/328081755321649 

Close Menu