Priručnik za podstanare

Priručnik za podstanare

Podstanarstvo je jedan od vječnih problema mladih, posebice studenata koji studiraju izvan svoga mjesta prebivališta, kao i onim mladima koji se nastoje osamostaliti seljenjem iz roditeljskog doma. Prema svim relevantnim istraživanjima, upravo je nemogućnost posjedovanja vlastitog “krova nad glavom” jedan od razloga vrlo kasnog odvajanja mladih od roditeljskog doma, a tu prednjačimo čak i na razini Europe.

U Pravu na grad odlučili su se pozabaviti ovim gorućim problemom. Analizirali su zakonodavni okvir i provedbu Zakona o najmu stanova, kao i postojeće ugovore o najmu stanova, prikupili iskustva podstanara te sve zaključke pretočili u zanimljivi priručnik za podstanare kojim žele ljude tijekom podstanarstva upoznati sa njihovim zakonski zagarantiranim pravima.

Priručnik sadrži opis pojedinih elemenata ugovora o najmu stana, primjere iz postojećih ugovora, zakonski okvir i preporuku za najmoprimce pri pregovorima o ugovoru. Na kraju priručnika nalaze se relevantne adrese za besplatnu pravnu pomoć u nekoliko gradova i županija kao i adrese na koje se u gradskoj upravi može priložiti potpisani ugovor.

Close Menu