Gradu Opatiji dodijeljen certifikat “Grad za mlade“

Gradu Opatiji dodijeljen certifikat “Grad za mlade“

O certifikatu Grad za mlade pisali smo već na Fermaju, a sada s veseljem dijelimo vijest da je Grad Opatija jedan od prvih devet gradova u Hrvatskoj kojem je dodjeljen ovaj važan certifikat.

Certifikat je Opatiji dodjeljen za razdoblje od 2021. do 2024. godine, nakon čega će isti morati obnoviti.

Certifikat dodjeljuje Udruga gradova u suradnji s partnerima – Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, Institutom za društvena istraživanja u Zagrebu, Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom Društava “Naša djeca”.

Svi prijavljeni gradovi, njih ukupno 32, prošli su proces evaluacije prijava za dobivanje certifikata “Grad za mlade“. Proces evaluacije vršili su stručni evaluatori, a konačna odluka donesena je na sjednici Povjerenstva za dodjelu certifikata, koja se održala 25. i 26. ožujka.

Certifikat se dodjeljuje nakon što su zadovoljeni standardi kvalitete lokalnih politika usmjerenih mladima, kroz osam tematskih područja: participacija, demografski poticaji i mjere, zapošljavanje, mobilnost, zdravlje i sport, rad s mladima i kultura, obrazovanje, informiranje.

Drago nam je da smo kao Udruga Žmergo bili dijelom ove važne priče, posebice za sadašnjost i budućnost mladih koji u njemu žive, rade i školuju se.

Close Menu