Sve o novom programu Erasmus+ na jednom mjestu

Sve o novom programu Erasmus+ na jednom mjestu

Ako već niste s njim upoznati i u njemu imali prilike sudjelovati, Erasmus + je program EU-a na području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Program je ključna komponenta koja podupire ciljeve Europskog obrazovnog prostora, Akcijskog plana za digitalno obrazovanje 2021.-2027., Europske strategija za mlade i Plana rada Europske unije za sport.

Opći cilj Programa je podržati, kroz cjeloživotno učenje, obrazovne, profesionalne i osobni razvoj ljudi u obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, u Europi i šire, pridonoseći time održivi rast, kvalitetna radna mjesta i socijalna kohezija, poticanje inovacija i jačanje europskog identiteta i aktivno građanstvo. Novi program Erasmus+, zahvaljujući gotovo dvostruko većem proračunu u odnosu na prethodni program, bit će u razdoblju 2021. – 2027. još uključiviji i inovativniji te usklađen s digitalnom i zelenom tranzicijom.

Prioriteti programa ERASMUS + za razdoblje od sljedećih sedam godina su:

  • Uključenost i raznolikost
  • Digitalna transformacija
  • Okoliš i borba protiv klimatskih promjena
  • Sudjelovanje u demokratskom životu

Novi programski vodič na engleskom jeziku pronađite ovdje, a materijal s održane video konferencije kojom su novi program najavili Agencija za mobilnost i programe EU, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Središnji državni ured za demografiju i mlade pronađite ovdje.

Sukladno objavi novog programa, Europska komisija objavila je 25. ožujka 2021. godine Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2021. godinu. Rokove za prijavu i način prijave pronađite također na web stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.

Iz Agencije tom prilikom pozovaju sve zainteresirane na webinar: ERASMUS+, PODRUČJE MLADIH: Mogućnosti u okviru Erasmus+ područja za mlade u novom programskom razdoblju koji će se održati 1. travnja 2021., 10:00 – 13:30 h

Cilj webinara je predstaviti glavne postavke Erasmus+ programa u području mladih za razdoblje 2021. -2027. te informirati potencijalne prijavitelje o novostima u okviru Ključne aktivnosti 1, koja obuhvaća projekte Razmjena mladih, Mobilnosti osoba koje rade s mladima te “novi-stari” format kojim se potiče aktivno sudjelovanje mladih – Aktivnosti sudjelovanja mladih. U drugom dijelu webinara, bit će predstavljene novosti u okviru Ključne aktivnosti 2 – Partnerstva za suradnju.

Program pronađite ovdje,a prijavni obrazac ovdje.

Close Menu