1200 EUR za najboljeg strip umjetnika ili animatora na temu rodne jednakosti

1200 EUR za najboljeg strip umjetnika ili animatora na temu rodne jednakosti

UN Women – zajedno s Europskom komisijom, Belgijom, Francuskom, Meksikom i u partnerstvu s Cartooning for Peace – organizira globalno natjecanje u stripovima i crtanim filmovima povodom 25. godišnjice revolucionarne Pekinške deklaracije i Platforme za akciju, koja je postavila temelje za uklanjanje sistemskih prepreka koje sprječavaju žene u jednakom sudjelovanju u svim područjima života. Pekinška deklaracija i platforma za akciju vizionarski su program osnaživanja žena i djevojaka diljem svijeta.

U znak sjećanja na ovu godišnjicu, UN Women pokreće višegeneracijsku kampanju “Generacijska jednakost: Ostvarivanje ženskih prava za jednaku budućnost” i sazvat će globalni skup za ravnopravnost spolova, Forum generacije za ravnopravnost, kojim će predsjedati vlade Francuske i Meksiko, uz vodstvo i partnerstvo civilnog društva. Forum će započeti u Mexico Cityju krajem ožujka 2021., a kulminirat će u Parizu u Francuskoj, početkom lipnja 2021. godine.

Forum također otvara globalni javni razgovor o odgovornost za ravnopravnost spolova, slavi snagu aktivizma za ženska prava, feminističke solidarnosti i vodstva mladih u postizanju transformativnih promjena.

Nagradni natječaj je za tebe ako:
– imaš između 18 i 28 godina
– vjeruješ u ravnopravnost spolova i ostvarivanje ženskih prava za jednaku budućnost.
– želiš i znaš kroz crtež izraziti svoju viziju rodno jednake generacije.

Pobjednici prve (1200 EUR), druge (750 EUR) i treće nagrade (500 EUR) natjecanja dobit će priliku prisustvovati online otvorenju Foruma u Parizu i bit će među pokretačima promjena današnje generacije, Uz to, izložba s kreativnim radovima svih finalista održat će se tijekom Foruma za ravnopravnost generacija u Parizu, uživo ili online, ovisno o epidemiološkoj situaciji

Rok za prijave radova je 14.3., više o samom natječaju i kaonse na njega prijaviti saznaj ovdje.

Close Menu