Edukacijski program “Radnopravnost svima!” (POZIV)

Edukacijski program “Radnopravnost svima!” (POZIV)

Poziv na edukacijski program šalju organizacije civilnog društva iz Hrvatske koje su isti i razvile – udruga K-zona i Zaklada Solidarna, u suradnji s nizozemskom organizacijom Tumba koja ima dugogodišnje iskustvo u razvoju i provedbi participativnih edukacija čiji je cilj poticanje raznolikosti i suzbijanje diskriminacije ranjivih i marginaliziranih skupina.

Edukacijski se program sastoji od online (mrežne) platforme sa sažetim materijalima koji služe kao priprema za edukaciju. Središnji dio programa je online edukacija „Radnopravnost svima?!“ koja se održava putem aplikacije Zoom, u trajanju od 3 i pol sata, a uključuje uvodnu radionicu, prikazivanje edukativnog dokumentarnog filma te završnu radionicu prorade. 

Riječ je o inovativnom edukacijskom programu usmjerenom na osvještavanje o važnosti stvaranja prijateljskog i uvažavajućeg radnog okruženja s ciljem poticanja društvene promjene na radnom mjestu za LGBTIQ osobe.

Radionice se temelje na participativnoj metodologiji koja kroz razgovor pospješuje osvještavanje, učenje i suradnju. Ovdje možete pronaći detaljan opis programa te plan rada.

Edukacije će se održati 10. i 17. veljače 2021. te možete odabrati termin koji vam više odgovara, a prijaviti se možete putem ove poveznice: https://forms.gle/oHergRxnpiuX9D1v7.

Edukacijski program „Radnopravnost svima!“ dio je projekta „Radnopravnost svima!“ (eng. Work Equality for All) kojeg partnerski provode Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Lezbijska organizacija Rijeka LORI, Zaklada SOLIDARNA i Stichting Tumba iz Nizozemske. Projekt se provodi s ciljem stvaranja sigurnog i prijateljskog okruženja za LGBTIQ osobe u radnim organizacijama Republike Hrvatske. Projekt je financiran sredstvima Europske unije i sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade RH. Više informacija o projektu te projektnim aktivnostima možete pronaći na www. radnopravnost.hr i www.ravnopravnost.lgbt.

Close Menu