Treća prilika za kreativce – natječaj OKiZA 2020.

Treća prilika za kreativce – natječaj OKiZA 2020.

Opatijska kultura i zeleni aktivizam (OKiZA) jedinstven je program u kulturi koji pruža platformu za promoviranje ideja, naročito mladim stvarateljima, ali i poduzetnicima, čije su ideje orijentirane na kulturne sadržaje, turizam te održivi razvoj, prateći koncept “zero waste”. 

Natječaj OKiZA 2020., provodi se treću godinu zaredom u sklopu opatijske inicijative programskog pravca 27 susjedstava u okviru programa “Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture” te nastoji potaknuti stvaranje i realizaciju inovativnih kulturnih sadržaja umjetnika, inovatora i kreativaca koji žele dati doprinos razvoju kulturnih sadržaja na području grada Opatije. 

Prijavom na natječaj te odabirom stručnog žirija, ulazi se u finalni krug natjecanja, gdje će 10 najkreativnijih ideja biti predstavljene zainteresiranoj javnosti kroz kratku interaktivnu prezentaciju od strane samih autora na javnom događaju 15. listopada 2020. u Centru Gervais u Opatiji. Glasovi publike pribrajaju se glasovima žirija te se na taj način potiče razvoj i uloga publike, odnosno uključivanje građana u kulturna događanja, odlučivanje o kulturnom sadržaju vlastite zajednice. 

Kreativnost, svrha, kvaliteta ideje, ali i doprinos održivom razvoju, ključne su za odabir kandidata, a pobjednik osvaja financijsku potporu kojom će moći ostvariti svoju ideju i doprinijeti pozitivnim kulturnim promjenama u Opatiji. 

Natječaj je otvoren za prijave do 28. rujna 2020. (do 14 sati), a sva natječajna dokumentacija se nalazi na web stranici programa OKiZA 2020.

Close Menu