Poziv na radionicu: Kreativna industrija – izrada kreativnih koncepata, 23.11.2019.

Udruga Žmergo organizira tri radionice iz područja kreativne industrije pod nazivom “Izrada kreativnih koncepata”, koje će se održati u subotu, 23. studenog 2019. od 10:30 do 17:30 sati u Villi Antonio u Opatiji.

Svaka se radionica sastoji od tri dijela, a voditi će ju kreativni dvojac – Borka Širola (studio za dizajn Wanda) i Lada Sega (studio za konceptualni dizajn) – www.wanda-dsgn.hr.

Kreativni koncept je ona sveobuhvatna “velika ideja” koja igra na želje i potrebe ciljane skupine. Iz kreativnog koncepta proistječu naslov, slogan i vizualno rješenje, on je temelj svake oglasne ili PR kampanje, kao i svakog uspješnog internet ili medijskog projekta, ili projekta općenito. Kreativnim konceptima se služimo svjesno ili podsvjesno, bilo u profesionalnom ili osobnom svijetu. Kroz kreativni koncept se definira osnova za sadržaj kampanje i sumiraju glavne teme koje treba prenijeti ciljnoj publici, kako bi se oblikovale njene emocije i reakcije.
Kreativni koncept je zasnovan na strategiji promocije (u marketingu) ili strategiji komunikacije (u PR-u) i kreativnom briefu dobivenom od klijenta.

Tijekom radionice sudionici će se kroz interaktivan pristup upoznati s izradom, razvojem i implementacijom kreativnih koncepata, kroz sljedeće korake:

– Uvid u podatke i analize

– Definiranje problema

– Brainstorm koncepta

– Izbor ideja

– Izvodljivost ideja

– Izvršenje ideja.

Radionica traje od 10:30 do 17:30 sati.

Radionica “Izrada kreativnih koncepata”  financirana je od strane Primorsko- goranske županije te Grada Opatije, potpuno je besplatna i otvorena za sudjelovanje svim građanima, pogotovo mladim osobama u dobi od 15 do 30 godina, koje žele naučiti kako svoje zamisli pretočiti u kreativni koncept te na taj način u budućnosti profitirati od vlastitih ideja.

Sve dodatne informacije možete dobiti upitom na: kultura@zmergo.hr

Close Menu