Poljski Woodstock – NAJVEĆI festival na otvorenome u Europi

Poljski Woodstock – NAJVEĆI festival na otvorenome u Europi

woodstockfestivalKostrzyn na Odri malo mjesto na zapadu Poljske  360  dana u godini predstavlja oazumira. Međutim, svakoga augusta u nakrcanim vlakovima tamo nahrupe stotine hiljada ljudi iz cijele Poljske da bi se priključili najvećem open- air festivalu u Europi – Przystanek Woodstock (przystanek na poljskom – stanica).
Tri dana, četiri pozornice, na desetine super bandova iz Poljske i iz cijeloga svijeta, obiteljska atmosfera, ljubav, mir, ludilo, blatne kupke, tolerantnost i umjetnost, samo su neke od stvari koje se mogu vidjeti i doživjeti tijekom festivala.

Organizator festivala, Jurek Owsiak također je i predsjednik najveće dobrovorne fondacije u Poljskoj. Pod velikim utiskom ponovnoga uspjeha legendarnog Woodstocka 1994. godine, odlučio je sličan festival organizirati u Poljskoj. U to vrijeme ideja se je činila poprilično ne realna i tada nije mogao ni sanjati da će 20 godina kasnije, tj. 2015 god. festival privući 750 000 ljudi. Festival se organizira i da bi odao priznanje svim volonterima i onima koji daju potporu u velikom godišnjem prikupljanju pomoći svakoga januara, nazvanom Veliko Finale.

Izvor: blogspot1do10

Oh, a jesmo li spomenuli da je festival u potpunosti besplatan? Poljski Woodstock je potpuno besplatno ne profitno događanje i prvenstveno ovisi o donacijama i sponzorima. Svi spavaju u šatorima, dijele hranu, vodu, alkohol, i svoje različitosti stavljaju na stranu. Učesnici su stari od 3 do 80 godina.

A sada ostavite si nekoliko slobodnih dana za slijedeći august i doživite festival sami.

Odgovori

Close Menu