Učlani se u EcoFem čitateljsku grupu (online)

Učlani se u EcoFem čitateljsku grupu (online)

DOOR i Zelena akcija provode zajednički projekt EcoFem kojim žele potaknuti diskusiju na temu klimatskih promjena kroz rodnu perspektivu.

Prva čitateljska grupa će se održati online, 7. veljače u 18h a razgovarat će se o osnovama ekofeminizma, provlačeći pitanje zašto i koliko nam je ekofeminizam danas važan, zašto je ekologiji potreban feministički pristup te zašto je feminizmu potrebna ekološka osjetljivost.

“Želimo naglasiti intersekcionalni pristup, a ne samo esencijalistički koncept ekofeminizma, koji je često prva pomisao kada razgovaramo o ovoj temi. Klimatska kriza i uništavanje okoliša rezultat su razvoja kojem je jedini parametar profit te eksploatacije na temelju roda, rase, porijekla, dobi i sl., stoga želimo otvoriti širu raspravu o povezanosti ekologije i feminizma.”

Tekst o kojem će se razgovarati možete naći na linku, a na ovom se registrirati za čitateljsku grupu.

Projektom su planirane brojne aktivnosti za mlade pa baci oko u što se još možeš uključiti:

  1. digitalna kampanja: promocija za podizanje svijesti putem društveni mreža: izradit će se infografike, video materijali, newsletter, članci i sl.
  2. klimatski izazovi: osmišljavanje akcija na društvenim mrežama koje će se provoditi u lokalnim zajednicama
  3. treninzi za mlade o aktivizmu: u suradnji sa Zelenom akcijom održat će se edukacija za mlade o uključivanju i djelovanju u civilnom društvu
  4. čitateljske grupe i predavanja: kritička čitanja i diskusije na temu ekofeminizma
  5. storytelling: predstavljanje uspješnih žena i priča s područja zaštite okoliša
  6. umjetnička radionica koja će propitivati odnos tijela, okoliša i umjetnosti a rezultat će biti javni performans
  7. radionice i projekcije filmova na Okolišnom filmskom festivalu te na međunarodnoj konferenciji Degrowth (u suradnji sa Zelenom akcijom)

Više informacija o projektu nalazi se na poveznici: https://door.hr/portfolio/eco_fem/

Close Menu