Poziv za interaktivan digitalni tečaj Solarna pismenost

Poziv za interaktivan digitalni tečaj Solarna pismenost

Zelena energetska zadruga poziva sve zainteresirane građan(k)e da prodube svoje znanje o solarnoj energiji i tehnologijama za kućanstva kroz interaktivan digitalni tečaj Solarna pismenost razvijen uz podršku Google.org-a, Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, tvrtke Copperpot e-Learning i udruge Terra Hub.

Tečaj je dobar početni korak u snalaženju u prilikama koje nudi solarna energija, a namijenjen je svima koji žele saznati više o korištenju potencijala sunčeve energije koji nam je na raspolaganju, bilo zato što planiraju ugraditi vlastitu solarnu elektranu, bilo zbog potreba na radnom mjestu ili u tijeku formalnog obrazovanja.

Tečaj je besplatan i dostupan na web stranici Nasuncanojstrani.hr, servisa Zelene energetske zadruge za podršku u realizaciji solarnih elektrana za obiteljske kuće.

Sastoji se od sedam modula koji obuhvaćaju osnovne pojmove vezane uz solarnu energiju i tehnologije, rad i komponente mrežne elektrane za kućanstva, uvjete i korake ugradnje vlastite solarne elektrane, obračun električne energije iz solarne elektrane, ali i temu energetskih zajednica građana i energetskog siromaštva. Pojedini modul može se završiti kroz 25 minuta, a cjelokupan tečaj kroz tri sata.

Close Menu