2-tjedna umjetnička rezidencija u Mađarskoj

2-tjedna umjetnička rezidencija u Mađarskoj

Umjetnička rezidencija na Balatonu glavni je program Zaklade za suvremenu umjetnost i održivost Južnog Balatona u Szóládu. Cilj mu je pružiti visokokvalitetno profesionalno okruženje te opuštenu i mirnu atmosferu za umjetnike za realizaciju svojih ideja, a održat će se od 1. do 14. kolovoza 2022.

Ti si lutka!, umjetnička je tema rezidencije na koju se mogu prijaviti umjetnici iz cijelog svijeta stariji od 18 godina koji mogu demonstrirati svoju “umjetničko iskustvo”.

Za odabrane umjetnike Zaklada će osigurati:

  • naknadu putnih troškova do maksimalno 300 eura za jeftinu zrakoplovnu kartu, kabinski vlak drugog razreda ili autobusnu kartu (odabrani kandidati bit će kontaktirani zasebno kako bi se procijenile njihove individualne potrebe putovanja).
  • smještaj za vrijeme trajanja rezidencije
  • dva topla obroka dnevno (ručak, večera) tijekom umjetničkog boravka.
  • puni trošak materijala (platno, okvir, boja) na temelju prijavljenog projekta (odabrani kandidati bit će kontaktirani zasebno kako bi se procijenile njihove individualne potrebe za materijalima).
  • aktivnosti i stručni programi (degustacija vina, stručni programi, posjet Balatonu).

Rok za prijavu: 10. lipnja 2022., a online prijavnicu, detalje o potencijalnim kandidatima te uvjetima rezidencije pronađite ovdje.

Close Menu