Mladi uključuju mlade u autorski umjetnički projekt “Sound of trash” kroz kreativni natječaj

Mladi uključuju mlade u autorski umjetnički projekt “Sound of trash” kroz kreativni natječaj

Mladi kroz Žmergov lokalni info-centar za mlade – ŽLICA osmislili nagradni natječaj kroz koji uključuju vršnjake u realizaciju umjetničkog projekta mlade Opatijke i nagrađuju najkreativnije među njima

Bežični zvučnik napravljen od 90% reciklirane plastike, bežične naglavne bluethooth slušalice i najnagrađivanija društvena igra, nagrade su za tri pobjednika natječaja “Otpad SOT.iraj i doniraj” koje su odabrali sami mladi. A nagrade čekaju one koji prijave i doniraju najkreativnije ukrase izrađene od otpadnih materijala. 

Natječaj je otvoren za sve mlade u dobi od 15 do 30 godina s područja Opatije, Rijeke i okolice, a prijaviti se mogu za sudjelovanje do 20. siječnja 2022. ispunjavanjem jednostavnog online obrasca kojem je potrebno priložiti jednu fotografiju izrađenog ukrasa te rad potom uručiti organizatorima (u Opatiji i Rijeci).

Svi prijavljeni radovi bit će uvršteni u interaktivnu umjetničku instalaciju velikih razmjera koju će mladi pobjednički dvojac natječaja OKiZA – Opatijska kultura i zeleni aktivizam Linda Štimac i Hana Belobrk, izraditi i postaviti u javnom prostoru Opatije do lipnja ove godine. 

Upoznajte djevojke i njihov projekt SOT-a na YouTube-u i saznajte zašto je pregledan više od 1.800 puta u 24 sata od objave te čime je osvojio publiku i stručni žiri natječaja OKiZA. 

Reuse i “reciklirane” rukotvorine mladih kreativaca (zastavice, svijećnjak, kuglice, mobil, pomponi i druge dekoracije)  mogu biti dijelom ove umjetničke avanture. Za prijavu je potrebno:

  1. Izraditi ukras koristeći postojeće (otpadne) materijale dimenzija od 10×10 cm do najviše 15×15 cm * otpad koji dolazi u obzir: plastika, metal, drvo, papir, tekstil, e-otpad, keramika…
  2. Pofotkati ga i priložiti online prijavi
  3. Ispuniti kratku online prijavnicu najkasnije do 20. siječnja 2022.
  4. Predati ga kreativnom dvojcu SOT – u Opatiji (Udruga Žmergo) ili Rijeci (APURI) uz prethodnu najavu na niže navedene kontakte
  5. Možeš se pohvaliti njime na društvenim mrežama uz #SOT.irajdoniraj i #žlica 
  6. Grickati nokte do proglašenja pobjednika 24. siječnja 2022.

Tekst natječaja i online prijavnica dostupni su na webu za mlade Fermaj, a eventualna pitanja slati na fermaj@zmergo.hr / 095-870-54-23.

Close Menu