“Doprinosi li religija miru?”, predavanje Vedrana Obućine u Lovranu / 21.1.2022.

“Doprinosi li religija miru?”, predavanje Vedrana Obućine u Lovranu / 21.1.2022.

Prvo ovogodišnje predavanje u sklopu projekta popularizacije znanosti Coffeehouse Debates donosi izrazito zanimljivu i relevantnu temu, koja je (i, prema svemu sudeći, još će dugo biti) aktualna u brojnim dijelovima svijeta. Tako će u petak, 21. siječnja, s početkom u 19 sati u Galeriji Laurus u Lovranu, Vedran Obućina, politolog i teolog iz Rijeke, govoriti o utjecaju koji religija ima (ili može imati) na očuvanje mira.


Mogu li religijske institucije koristiti svoje vjerske istine i učenja za širenje mira? Koja su iskustva na vjeri utemeljenog mirotvorstva? Koji su uvjeti uspjeha takvog pristupa i razlozi neuspjeha? Što su zapravo sukob i mir iz vjerskog vidokruga i zašto neke zemlje žele uvesti religijske diplomate u svoju službu? Ove i brojne druge teme biti će zahvaćene u samom predavanju, a slušatelji će svojim pitanjima moći usmjeriti raspravu i zahvatiti i druge teme koje smatraju relevantnima.

Tko je Vedran Obućina?
Vedran Obućina je doktorand na Sveučilištu u Regensburgu, gdje završava doktorski rad na temu religijskog mirotvorstva u Jugoistočnoj Europi. Bio je Rotary Peace Fellow na Sveučilištu Chulalongkorn u Bangkoku, ambasador je Instituta za ekonomiju i mir u Sydneyu, te suradnik međuvjerske zaklade za mir KAICIID.

Predavanje se održava u Galeriji Laurus u Lovranu, te prema želji partnera iz Općine Lovran za ulaz nisu potrebne COVID potvrde, no biti će obavezne maske i održavanje distance te će broj sudionika biti strogo ograničen.

Zbog (jako) ograničenog broja mjesta, preporučuje se unaprijed najaviti svoj dolazak / rezervirati mjesto.

Web najava predavanja – https://coffeehousedebates.wordpress.com/ostalo/chd-lovran/vedran-obucina/

Close Menu