Bogat popratni program COP26, 2-tjedne svjetske konferencije o klimatskim promjenama

Bogat popratni program COP26, 2-tjedne svjetske konferencije o klimatskim promjenama

COP26 ovo, COP26 ono. Stalno ti iskače ta kratica, a ti ne znaš što ona znači i zašto je uopće važno to nešto? U prethodnim brojevima smo ju i mi spominjali, a kako se vrijeme održavanja opasno bliži, vrijeme je da ponovo malo zaronimo u taj potok.

Naime, COP26 kratica je za 26. izdanje “Conference of the Parties”, odnosno UN-ov samit o klimatskim promjenama koji će se održati u Glasgowu (UK) od 31.10. – 12.11.2021., u suradnji s Italijom i okupiti 190 svjetskih vođa kako bi raspravljali o konkretnim koracima nužnima za pronalaženje rješenja i odgovora na poražavajuća utjecaje klimatskih promjena na okoliš i živote svih nas.

Što je COP26?

Samit će okupit dionike iz različitih sektora kako bi se ubrzalo djelovanje prema ciljevima Pariškog sporazuma i Okvirne konvencije UN-a o klimatskim promjenama, ključnog instrumenta za djelovanje po pitanju klimatskih promjena.

A evo kako se i ti možeš uključiti?
Od 1. do 12. studenog 2021. u sklopu Zelene zone COP26, pripremljen je iznimno bogat program otvoren za javnost, a koji će se održati uživo u Znanstvenom centru u Glasgowu, ali i virtualno. Grupe mladih, udruge civilnog društva, akademska zajednica, umjetnici, poslovni subjekti iz cijelog Ujedinjenog Kraljevstva pa i svijeta, bit će domaćini događanja, izložbi, kulturnih performansa, radionica i diskusija. Više od 100 izlagača, 200 događaja i 11 sponzora nude izvrsne prilike za slušanje i učenje o klimatskim promjenama kao i predstavljanje primjera dobre prakse klimatskih akcija. Prouči iznimno bogat program i pronađi prilike za svoj osobni rast i razvoj u području klimatskih poromjena.

Usputbudirečeno, Sir David Attenborough odabran je da  na COP-u predstavlja “glas naroda”. Ako on može, možeš i ti! Poslušaj kojim se riječima obratio sudionicima.

Close Menu