Aktivizam.hr – početna točka tvojeg aktivističkog identiteta

Aktivizam.hr – početna točka tvojeg aktivističkog identiteta

Svi vi željni aktivizma, ne morate više propustiti ni jedan prosvjed, bjesomučno klikati i skrolati bespućima interneta. Od sada na jednoj mjestu možete pronaći sve informacije o prosvjedima, akcijama, aktivističkim edukacijama. Sve aktivističke aktivnosti u zemlji na jednom mjestu. Rekli bismo konačno!

Ukratko tko, što, kako i zašto?
Aktivistička grupa Zelene akcije dobila je sredstva iz fonda Europskih snaga solidarnosti da napravi Portal “Aktivizam.hr – promjene koje želiš vidjeti”. Portal je zamišljen kao interaktivna i user friendly web-stranica koja će na jednom mjestu pružati informacije o velikom broju organizacija u čitavoj Hrvatskoj i aktivnostima koje te organizacije provode kako bi se pojedinci_ke lakše uključili_e u aktivnosti tih grupa i doprinijeli_e svojim zajednicama. 

Portal ujedno pruža prostor i promovira organizacije, grupe, inicijative i njihove aktivnosti i ideje u čijoj su srži djelovanja ekološka, društvena, rodna ili ekonomska pravda, nenasilje, antidiskriminacija, inkluzivnost, solidarnost, dobrovoljno sudjelovanje i zajednička akcija, kao i participativna demokracija.

Shodno tome, na portalu će se izgraditi adresa aktivističkih organizacija u Hrvatskoj, a okosnica istog će biti kalendar aktivnosti i događanja koje organiziraju udruge s pozivom na uključivanje.

I Udruga Žmergo je dio ove priče od samih početaka – na portalu je trenutno aktualan natječaj OKiZA 2021. I da, svi vi kreativci i umjetnici, stignete se orijaviti na natječaj koji je otvore do 6.11.2021.

A sad, klik, klik na portal i pronađite svoju priliku za prve aktivističke korake!

Close Menu