Panel rasprava sa mladima o tranziciji Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti

Panel rasprava sa mladima o tranziciji Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR), Uprava za klimatske aktivnosti, organizira seriju od osam panel rasprava i završnu konferenciju kroz deveti i deseti mjesec na temu tranzicije Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti.

Svrha je uspostaviti dijalog u društvu o izazovima i mogućnostima za pravednu i učinkovitu tranziciju Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti. Pitanje je uloge mladih i kako oni mogu pomoći u kataliziranju tog procesa!

Na Završnoj konferenciji 27. listopada 2021. predstavnici svakog od Panela (poslovni sektor, donositelji odluka na lokalnoj i regionalnoj razini, mladi, mediji,  obrazovni sektor, znanstvenici, sindikati, organizacije civilnog društva) predstavit će zaključke i preporuke. Objedinjeni zaključci i preporuke će biti objavljeni na mrežnoj stranici MINGOR-a.

Pozivaju se mladi ispuniti anketni upitnik o stavovima i razmišljanjima što će pomoći u vođenju Panel rasprave i izradi zaključaka i preporuka.

Sva se ova događanja održavaju u kontekstu Konferencije o budućnosti Europe koju je pokrenula Europska komisija kako bi se čuo glas građana EU-a o izazovima i prioritetima Europe.

Panel rasprava sa mladima u sklopu Konferencije o budućnosti Europe – rasprava o tranziciji Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti održat će se u ponedjeljak, 11. listopada 2021. od 15:00 – 16:30.

Link na videokonferenciju: Panel mladi o klimatskoj neutralnosti

Panelisti su:

  • Franka Logarić, School Strike 4 Climate Croatia
  • Ivan Majstorić, Svijetski savez mladih Hrvatska
  • Vito Avakumović, Možemo! doktorand klimatologije na Sveučilištu u Hamburgu
  • dr. sc. Josip Jagodar, predsjednik Savjeta za mlade VRH
  • Josip Perkušić, mag. iur. UN mladi delegat u Republici Hrvatskoj
  • Kaja Pavlinić  , Forum za održivi razvoj Zeleni prozor
Close Menu