U srijedu 12.2.2020. održana druga u nizu Žmergovih radionica za mlade

U srijedu 12.2.2020. održana druga u nizu Žmergovih radionica za mlade

U srijedu, 12. veljače 2020. godine, u prostorima opatijske Ville Antonio, održana je radionica za mlade pod nazivom “Priprema za intervju za posao”.  Ovo je druga u nizu iskustvenih i edukativnih radionica, koje u skladu s mjerama Lokalnog programa za mlade Grada Opatije 2018. – 2021., organizira Udruga Žmergo. Radionice se održavaju pod stručnim vodstvom Tajane Topo Kero, a kroz njih su mladi dobili priliku osvijestiti i razvijati svoje osobne potencijale te razvijati vještine u okviru tema važnih za njihovu dob. Prvi ciklus će se provoditi tijekom veljače i travnja 2020., dok će drugi krenuti na jesen 2020. Radionice Samopouzdanje i ja, Priprema za intervju za posao te Samoprocjena se provode u sklopu projekta Info centra za mlade, a na osnovu iskaza interesa mladih.

Ciklus radionica namijenjen je opatijskim srednjoškolcima te im nudi mogućnost da:

  • se interaktivno upoznaju s važnim temama s kojima se susreću u svojem odrastanju, te osvijeste svoju poziciju unutar teme radionice 
  • se upoznaju s konkretnim vještinama, tehnikama i alatima koji im mogu pomoći da razviju svoje osobne potencijale 
  • osvijeste svoje unutarnje snage i potencijale, te ojačaju osjećaj sigurnosti i samopouzdanja
  • razmjene iskustva
  • pruže si međusobnu podršku, poticaj i zajedništvo

U drugoj radionici, pod nazivom “Priprema za intervju za posao” sudjelovali su učenici Hotelijersko – turističke škole Opatija. Radionica je bila podijeljena na tri cjeline. U prvom dijelu pažnja je bila usmjerena na pitanja što nas čeka na razgovoru za posao te na što je potrebno posebno obratiti pažnju. Sudionici su kroz interaktivno predavanje naučili kako se pripremiti za razgovor, kako se predstaviti u smislu izgleda, držanja i mimike, ali i dobiti uvid koja su to česta pitanja poslodavca. 

Uslijedila je simulacija intervjua za posao, odnosno vježba u kojoj su podijeljene uloge kandidata za posao, poslodavca i promatrača, a u trećem dijelu radionice učenici su zajedno raspravili koji  su im dijelovi bili više ili manje zahtjevni, što je bilo dobro, a na čemu se treba još poraditi. 

Još jednom, polaznici radionice izuzetno su zadovoljni te se vesele ostalim radionicama i aktivnostima koje nadolaze u sklopu projekta Info centar za mlade. 

Close Menu